Kolumbie | Wilson Campo
V kávě převládají tóny jablka, rybízu a karamelu. Kávu pražíme na připravu filtrované kávy.
O kávě
Farmář Wilson Campo pěstuje kávu posledních 6 let na své farmě La Lindos v oblasti Taquiva, Inza. Farma má rozlohu 5 hektarů v nadmořské výšce 1700 m.n.m. Na farmě najdete odrůdy Castilla, Colombia a Caturra.
Wilson patří do skupiny ASORCAFE, která pomáhá malým producentům zlepšit jejich produkci a komplexní rozvoj s cílem zlepšit ekonomické a sociální podmínky pro rodiny.
Zpracování kávy
Jedná se o promytou kávu, která se co nejdříve po sklizni zbaví dužiny a slupky a náslesdně fermentuje po dobu 20 - 40 hodin, v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje a ještě jednou pořádně vyselektuje, aby se zbavila nedozrálých a špatných zrn. Kávová zrna se suší po dobu 8 – 15 dní v závislosti na počasí.