Čaj a káva měsíce září

Kolumbie | Wilson Campo

Kolumbie | Wilson Campo

V kávě převládají tóny jablka, rybízu a karamelu.  Kávu pražíme na připravu filtrované kávy. 

O kávě

Farmář Wilson Campo pěstuje kávu posledních 6 let na své farmě La Lindos v oblasti Taquiva, Inza. Farma má rozlohu 5 hektarů v nadmořské výšce 1700 m.n.m. Na farmě najdete odrůdy Castilla, Colombia a Caturra.

Wilson patří do skupiny ASORCAFE, která pomáhá malým producentům zlepšit jejich produkci a komplexní rozvoj s cílem zlepšit ekonomické a sociální podmínky pro rodiny.

Zpracování kávy

Jedná se o promytou kávu, která se co nejdříve po sklizni zbaví dužiny a slupky a náslesdně fermentuje po dobu 20 - 40 hodin, v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje a ještě jednou pořádně vyselektuje, aby se zbavila nedozrálých a špatných zrn. Kávová zrna se suší po dobu 8 – 15 dní v závislosti na počasí.

 

 

Ovocný čaj Mango Mambo porcovaný

Ovocný čaj Mango Mambo porcovaný

Mango, ananas, pomeranč, čaj plný vitamínu C. To nejlepší, co tropické ovoce může nabídnout. Krásná letní vzpomínka v jednom šálku.

Co najdete v sáčku?

Kandovaný ananas, mango, slupka pomeranče, slunečnicové květy, jahody

Osvěžili by jste se i ledovou variantou?

Koukněte na krátké video.

 

Jak na přípravu čaje Mango Mambo?

Postup přípravy:
• zalijte čaj vařící vodou cca 200 ml
• nechejte louhovat 5 minut, dosypte sklenicí ledem a popřípadě dolejte studenou vodu
• ozdobte citrusy, mangem a dle vaší chuti přidejte cukrový sirup a zamíchejte