Indonésie / Team Pegasing / 100% arabika
250 g.
Výrobce: MIA Coffee
Velmi plná a rozmanitá chuť této kávy na přípravu vašeho oblíbeného filtru, kde dominuje chuť čokolády a vodního melounu.
Tato mycí stanice a farma patří Hendrovi a jeho rodině. Hendrův otec Hamdan se do této oblasti přestěhoval v roce 2006 z Banda Acehu a poté koupil pozemek v čtvrti Pegasing, aby mohl začít pěstovat kávu. Pro experimentování s kávou se nadchnul jeho syn Hendra, který se k práci na farmě připojil roku 2010. Od té doby rodina investuje velkou část výdělku do farmy a především do zpracování kávy. Postavili malou promývací stanici s gravitačními promývacími kanály a několik sušících krytých míst.
Suché zpracování je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendry ze stanice Pegasing. Tento lot byl vypěstován ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí a po dobu 20 dnů sušena na vyvýšených lůžkách. Káva je rovnoměrně rozložena po celém lůžku a je pečlivě obracena a tříděna po celou dobu sušení, aby zůstaly zachovány pouze ty nejlepší třešně.