Kolumbie / Santa Ana / 100% arabika
Výběrová káva z naší pražírny, 1000g
Ve vedení kooperativy Anserma, která produkuje tuto kávu je Luis Miguel. Kooperativa vznikla v roce 1967 a má více než 2083 farmářů. Jsou vybudovány nové sklady s kontrolovanou teplotou vzduchu a začalo se více zaměřovat na mikroloty, které jim místní farmáři dodávají. Luis Miguel také investoval do nových sušících boxů Nuna Coffee pro lepší regulaci teploty a vlhkosti při sušení kávových třešní. Tyto boxy byli vynalezeny a testovány přímo v Kolumbii pro konzistentnější sušení při každodenních změnách počasí v Andách. Kooperativa začíná experimentovat s naturálním zpracováním. Do začátku tohoto projektu vybrali pár místních farmářů, kteří produkují nejkvalitnější třešně. Je dbáno a třízení nezrálých třešní a odrůd pro vznik speciálních mikrolotů.
Tento mikrolot je odůruda Castillo a zpracován Anaerobní metodou. Po sběru byly třešně propláchnuty a poté fermentovány ve slupce po dobu 96 hodin. Po fermentaci byly celé třešně sušeny při teplotě mezi 35 – 40 stupni Celsia po dobu 100 – 120 hodin.