Minulý týden v pondělí jsme vyjeli na návštěvu do firmy Trucillo v italksém Salernu, abychom se mohli dále zdokonalovat a nabízet všem našim klientům ten nejlepší servis a poradenství ve světě kávy. Acadamie Trucillo tento rok slaví již 20 let, a jsme rádi, že jsme toho součástí. Celý týden jsme strávili především s Antonií Trucillo, která je expertkou přes kávu jako takovou až po její alernativní přípravu a s Lorezem Baffim, který je brand ambassadorem a společně školitelem přípravy espressa a alternativní přípravy.
Tento kurz byl zaměřen na podrobné informace o kávě od ovoce jako takového po samotné upražení. Dále byl kurz věnován přípravě dokonalého klasického italksého espressa, který musí obsahovat 5 základních bodů: 7/8g kávy, 25-30 ml, 25-30 vteřin, 9 bar, 88-92°C. Velkou pozornost jsme věnovali alternativní přípravě, příkladem lze zmínit Cold-drip, V60, Chemex, Aeropress nebo Sifon.
Velkým spestřením byla návštěva cafeterií a barů zákazníků v Itálii. Mohli jsme získávat informace a poznatky z toho, jak probíhá školení kávy zákazníků u samotné přípravy espressa.
V sobotu nás čekal event TedX, který se věnuje technologickým a designovým inovacím. Café Trucillo bylo hlavním partnerem této akce a připravili si dvě stanoviště. Jedno stanoviště se věnovalo především klasickému espressu a druhé stanoviště bylo věnováno alternativní přípravě kávy. Ač jsou ilalští konzumenti silně nakloneni k espressu, tak byli velmi nadšeni a interesovány u přípravy kávy alternativním způsobem. Pro tuto alternativní přípravu kávy byla zvolena jednodruhová káva z Brazílie.
Jsme moc rádi, že jsme mohli strávit týden právě zde a zdokonalovat své znalosti. Snažíme se stále posouvat vpřed a nezahálíme, a proto již další měsíc se náš technický tým chystá opět vydat do Itálie a to především pro zdokonalování svých schopností v okruhu servisování automatických a klasických kávovarů značky La Cimbali.
více fotografií lže nalázt na našem Facebooku: https://www.facebook.com/miacoffeecz/
Instagramu: https://www.instagram.com/miacoffee_cz/