Novinka na filtr z Kolumbie.

Kolumbie | Wilson Campo

 

Tuto kávu z Koolumbie pražíme světle na přípravu filtrované kávy. Káva je velmi lehká a svěží s tóny jablka, rybízu a karamelu.

O kávě

Farmář Wilson Campo pěstuje kávu posledních 6 let na své farmě La Lindos v oblasti Taquiva, Inza. Farma má rozlohu 5 hektarů v nadmořské výšce 1700 m.n.m. Na farmě najdete odrůdy Castilla, Colombia a Caturra.  

Wilson patří do skupiny ASORCAFE, která pomáhá malým producentům zlepšit jejich produkci a komplexní rozvoj s cílem zlepšit ekonomické a sociální podmínky pro rodiny.

Zpracování kávy

Jedná se o promytou kávu, která se co nejdříve po sklizni zbaví dužiny a slupky a náslesdně fermentuje po dobu 20 - 40 hodin, v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje a ještě jednou pořádně vyselektuje, aby se zbavila nedozrálých a špatných zrn. Kávová zrna se suší po dobu 8 – 15 dní v závislosti na počasí.

Informace

Druh: Arabika ( Castillo, Colombia, Caturra )

Producent: Wilson Campo 

Farma: La Lindos ( Cauca )

Zpracování: Promyté

Nadmořská výška: 1650-1700 m.n.m.

 

 

prazirny-250g/',target='self']}}