MiaCrew: kreativec Maxim

2. 10. 2023

Chcete se dozvědět více o našem týmu a našich úžasných členech? Tento měsíc je na řadě náš Max, nadšenec do marketingu a focení. Max je důležitým členem našeho týmu, který prezentuje naše produkty, abyste měli přehled o všech novinkách v pražírně.

1. Jak se jmenuješ a o co se primárně v Mia Coffee staráš? 

Ahoj. Jmenuji se Max a v naší firmě se starám o marketing a eshop. Veškeré focení, natáčení videí, plánování a reklamy jsou mojí každodenní záležitostí. Když zbyde čas, rád také vypomáhám na pražírně s balením a expedicí.

2. Co tě na práci nejvíce baví?

Nejraději jezdím k našim zákazníkům do jejich restaurací a kaváren, kde natáčím videa nebo fotím. Je to pro mě vždycky výzva. Vše musí být rychlé, kvalitní a přitom nesmím rušit návštěvníky podniku. V ten moment si připadám jako ninja. 🥷 

3. Jak vypadá tvůj běžný pracovní den? 

Tradiční ráno začíná vždy stejně. Spolu s ostatními kolegy si dáme šálek kávy a jdeme makat. Kontroluji efektivitu reklam a pak vše závisí na zadaných úkolech. Může to být stříhání videí, focení nových produktů, přidávání nových informací na web, ale také vypomáhám na naší pražírně. 

Někdy nestíhám, ale kolegové jsou vždy ochotni mi pomoci, například s texty, se kterými trochu bojuji. Samozřejmě se nebojím ani manuální práce, bez které to u nás nejde. Beru to jako zpestření, protože práce není alespoň monotónní a stále se něco děje. 

4. Jak ses dostal do světa kávy? 

V Mia Coffee je to moje první zkušenost s kávou. Velmi mě baví poznávat tenhle rozmanitý svět chutí. Dříve pro mě byla káva pouze nápoj, ale nyní vidím, že je zatím dlouhý a krásný příběh.

5. Espresso nebo filtr? 

Aktuálně rád piji filtrované kávy, ve kterých lehce najdu chuťové tóny.

6. Jaká je tvoje nejoblíbenější káva? 

Na filtr jednoznačně Rwanda GITEGA HILLS. Kávu ze střední Afriky mám nejraději. Baví mě její ovocná chuť. Na espresso mám rád z naší produkce Guatemalu, ve které je krásně cítit ovocná chuť s karamelovým dozvukem.

7. A co technologie? Se kterým kávovarem nejraději pracuješ? 

Ač je to neuvěřitelné, tak mě v poslední době začali velmi bavit naše automaty LaCimbali S30. Nevěřil bych, že výsledné espresso může být tak podobné, jako z pákového kávovaru. Zároveň mám rád technologie, a tenhle kávovar má krásný velký displej plný vychytávek. 🙌

8. Kdyby sis mohl dát s kýmkoli na světě kávu, kdo by to byl? 

Není nic lepšího, než mít celou rodinu pospolu u jednoho stolu. Nejspíš bych pozval všechny své příbuzné k sobě na návštěvu, uvařil bych kávu, upekl bych sladké a probral bych s nimi všechno možné. Myslím, že rodina je to nejdůležitější v našem životě.

9. Co zrovna děláš a o co se zajímáš, když nejsi v práci? 

Rád jezdím na koních a cestuju. Na koních jsem strávil dětství a jezdil jsem profesionálně. Cestování je mou velkou zálibou. Tento rok jsme s rodinou jeli na menší road trip po Rakousku a Itálii. Navštívili jsme jezera, strávili nějaký čas u moře a jedli skvělé jídlo.

10. Máš nějakou vysněnou oblast, kde by sis chtěl dát kávu? 

Kdysi dávno jsem četl o tradici podávání kávy v Súdánu. Silná káva se speciálním kořením se podává v konvicích z červené hlíny s dlouhým hrdlem. Mají dokonce unikátní technologii stáčení kávy po šálcích. Bylo by pro mě zajímavé ochutnat takovou kávu a poznat místní kulturu.

Zpět na články