MiaCrew: Michal Jr.

17. 1. 2024

Chcete se dozvědět více o našem týmu a našich úžasných členech? Tento měsíc vám představíme Michala, který se již 5 let spolu s týmem Mia Coffee stará o kávovary a naše zákazníky. Pokud jde o znalosti kávovarů v Mia Coffee, Michal je tím pravým odborníkem.

 

 

1. Jak se jmenuješ a o co se primárně v Mia Coffee staráš? 

Jsem Michal a v Mia Coffee se primárně starám o opravy a údržbu všech kávovarů v našem portfoliu. Také dohlížím na skladovou technickou evidenci, která zahrnuje veškeré technologie a náhradní díly. Společně s Martinem plánujeme instalace nových technologií našim zákazníkům.

2. Co tě na práci nejvíce baví?

Na mé práci mě baví vyhledávat a řešit technické výzvy spojené s kávovary. Naši technologii vždy připravujeme do skvělého stavu. Je to dlouhý proces který zahrnuje kontrolu, čištění, nové díly, leštění, nástřik a v neposlední řadě nastavení. Když je kávovar naistalován a vaří skvělé espresso, tak z toho mám vždy velkou radost a dobrý pocit ze správně odvedené práce.

3. Jak vypadá tvůj běžný pracovní den? 

Běžný pracovní den začíná kontrolou příchozích servisních požadavků. To znamená, že společně s naší Klárou řešíme veškeré technické požadavky, které naši zákazníci vyžadují. Nicméně jsou mé dny velmi pestré a nelze přesně předvídat, jak budou vypadat. Může se stát, že jeden den strávím pouze v dílně, kde nastavuji kávovary. Druhý den se věnuji zavážení zboží a kontrole technologie na provozovnách nebo instalujeme technologie u nových klientů.

4. Jak ses dostal do světa kávy? 

Řekl bych, že kombinací mého zájmu o technologie a lásky k dobré kávě. Vždy mě fascinovala a přinášela mi radost.

5. Espresso nebo filtr? 

Preferuji ovocnější espresso. Nejsem velkým zastáncem filtrů ani kávových nápojů s mlékem. Velmi rád porovnávám chutě espressa mezi kávovary automatickými a pákovými.

6. Jaká je tvoje nejoblíbenější káva? 

Aktuálně z naší produkce mi velmi chutná káva z Indie, která se skvěle hodí i do plnoautomatických kávovarů. Na klasické espresso z pákového kávovaru si dám rád Etiopii s jemnými ovocnými tóny a velmi příjemnou sladkou dochutí.

7. A co technologie? Se kterým kávovarem nejraději pracuješ? 

Nejraději pracuji s automatickým kávovarem La Cimbali S30. Baví mě jeho kvalitní zpracování a “náročnost” na nastavení spojené s technickou obsluhou, která je velmi příjemná pro nás techniky.

8. Kdyby sis mohl dát s kýmkoli na světě kávu, kdo by to byl? 

Kdybych si mohl dát kávu s kýmkoli na světě, určitě by to byl Robert Downey Jr. Jeho charismatický přístup k herectví a neuvěřitelný smysl pro humor by byly skvělým zážitkem při kávě.

9. Co zrovna děláš a o co se zajímáš, když nejsi v práci? 

Mám sportovní základy od mládí, kdy jsem dlouhou dobu dělal atletiku. Proto velmi rád sportuji a v poslední době mě začalo velmi bavit cvičení. Dále také rád podnikám různé výlety s mojí partnerkou do přírody.  Když zrovna nejsem ve fitku nebo v přírodě, věnuji se IT a novým technologiím. Proto jsem velmi rád, když vidím, jak i kávovary jdou tímto směrem vpřed.

10. Máš nějakou vysněnou oblast, kde by sis chtěl dát kávu? 

Moje vysněná oblast, kde bych si chtěl dát kávu by bylo pobřeží středomořského moře. Nejlépe s krásným výhledem, mojí partnerkou a vůní čerstvého mořského vzduchu.

 

Zpět na články