Síla rodiny a kávy: Cesta Argenys Rojas z Timaná
Argenys Rojas Hoyos pochází z oblasti Timaná. Její rodiče začínali s třemi hektary půdy a čtyřmi tisíci kávovníky. Přes těžké životní zkoušky, včetně ztráty otce a bratra, rodina farmu rozšířila a zavedla udržitelné zemědělské postupy. Dnes má farma Los Andes 18 hektarů a roste na ní přes 17 000 kávovníků. Argenys vystudovala právo se specializací na veřejné právo a spolu se sourozenci se podílí na celém procesu – od pěstování až po prodej kávy. Farma stojí na rodinné spolupráci, jejímž cílem jsou kvalita a přímý kontakt se zákazníky.
Káva se pěstuje s důrazem na zdravou půdu a čisté prostředí, bez použití chemických látek. Sklízejí se pouze zralé třešně, které procházejí procesem „floating“ pro odstranění defektních zrn. Po 20 hodinách fermentace vcelku se třešně odslupkují nasucho a zrna zůstávají dalších 80 až 100 hodin v dužině. Tím se koncentrují přírodní cukry a rozvíjejí sladké tóny. Po promytí se káva suší v kryté sušárně s řízenou teplotou do 37 °C a regulovaným prouděním vzduchu. Hotová káva je skladována v pytlích z přírodních vláken, aby si zachovala čistotu a aroma.


Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee

Keňa, Kamwangi
Brew Bags, 7x12g

Keňa, Kii AB
Šťavnatý a lehký filtr, 250g

Honduras, Comsa
Sladké a sametové espresso, 250g

Etiopie, Gotiti
Lehký a svěží filtr, 250g

Etiopie, Arbegona
Čisté a svěží espresso, 250g

Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g

Kolumbie, Argeny Rojas
Kapsle, 10ks
