Stanice Chiri: Srdce promyté kávy z oblasti Sidama
POPIS
Stanice na promývání kávy Chiri, kterou spravuje společnost Zablon Trading Plc, se nachází v regionu Sidama, v zóně East Sidama, okrese Cheri Wereda, v obci Hora Ela, v nadmořské výšce 1900–2200 m n. m. Byla založena v roce 2014 na ploše 2 hektary. Zaměstnává 5 stálých pracovníků, 3 sezónní zaměstnance a 125 dočasných pracovníků. Stanice spolupracuje s 1 125 farmáři, kteří pěstují odrůdy kávy jako 7454, 74110, 7440 a 74127. Poskytuje sazenice, finanční pomoc a výkupní prémie podle kvality dodané kávy a aktivně se věnuje ochraně životního prostředí, zejména v oblasti hospodaření s vodou.
Proces mokrého zpracování začíná čištěním kávových třešní, při kterém se odstraňují nečistoty. Následuje mytí a oddužnění, tedy oddělení slupky a dužiny od zrn. Poté zrna fermentují ve vodních nádržích po dobu 12 až 16 hodin, následně se omyjí a suší na vyvýšených postelích, kde se pravidelně obracejí. Sušení trvá 10 až 14 dní. Usušená káva se poté skladuje přibližně 20 dní, přičemž jednotlivé šarže zůstávají oddělené až do senzorického hodnocení.
Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee
Etiopie, Negele Gorbitu
Vánoční speciál, 250g
Kolumbie, Dulce Misterio Geisha
Svěží a komplexní filtr, 200g
Guatemala, Los Suspiros
Sladký a elegantní filtr, 250g
Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g
Etiopie, Arbegona
Čisté a svěží espresso, 250g
Guatemala, Qawale
Vyvážené a elegantní espresso, 250g