COMSA: Síla komunity a organického zemědělství
Za vším stojí skupina 69 farmářů z oblasti Marcala v Hondurasu, kteří se v roce 2001 rozhodli spojit své síly a založit družstvo COMSA – Café Orgánico Marcala S.A. Jejich cílem nebylo jen pěstovat kávu, ale dělat to udržitelně, s respektem k přírodě a přechodem z konvenčního zemědělství na organické.
Dnes je COMSA nejen silnou komunitou farmářů, ale také lídrem v inovacích a ekologických zemědělských postupech. Věnují se regeneraci půdy, podpoře biodiverzity a obnově přirozené rovnováhy krajiny. Na jejich plantážích najdete stromy Inga, citrusy nebo banánovníky, které poskytují stín a podporují zdravý ekosystém.
Káva pochází z horské oblasti Montecillos v nadmořské výšce 1200–1600 m n. m., která je známá produkcí výběrové kávy a pravidelně se objevuje mezi vítězi soutěže Cup of Excellence. Káva z COMSA není jen šálek skvělé chuti – je to také podpora férového obchodu, udržitelného zemědělství a lepší budoucnosti pro místní farmáře.


Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee

Indonésie, Mt. Agropuro
Plný a exotický filtr, 250g

Rwanda, Nyabumera
Sladké a sametové espresso, 250g

Rwanda, Kageyo
Lehký a ovocný filtr, 250g

Peru, Pedro Garcia
Čisté a vyvážené espresso, 250g
