Ochutnejte výjimečnou kávu z úpatí Mt. Kenya s tradicí a precizností
Mugaya, založená v roce 1975, těží z kolektivní podpory družstva Mutira Farmers’ Co-operative Society a strategické polohy na úpatí hory Mt. Kenya, kde sopečné půdy a vysoká nadmořská výška vytvářejí ideální podmínky pro pěstování výjimečné kávy. Stanice obsluhuje přibližně 1 700 drobných farmářů, z nichž každý obhospodařuje kolem 0,1 hektaru půdy. Kávu pěstují spolu s plodinami jako kukuřice, fazole či brambory a mnozí také s čajem. Tento způsob smíšeného hospodaření zvyšuje odolnost domácností a chrání místní biodiverzitu. Po sklizni jsou třešně ihned dodány na stanici, kde se třídí, odslupkují a fermentují po dobu 24 hodin. Následuje promytí vodou z řeky Rwamuthambi a sušení na vyvýšených postelích.
Více než 90 % kávovníků tvoří tradiční odrůdy SL28 a SL34, doplněné o malé výsadby Batianu a Ruiru 11. Důsledná péče v každém kroku zpracování zajišťuje, že káva z Mugayi je čistá, jasná a výrazná. Naše cuppingy odhalily vrstevnatý a živý chuťový profil. Výrazný zástupce elegance a hloubky káv z oblasti Kirinyaga.


Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee

Keňa, Kamwangi
Brew Bags, 7x12g

Keňa, Kii AB
Šťavnatý a lehký filtr, 250g

Honduras, Comsa
Sladké a sametové espresso, 250g

Etiopie, Gotiti
Lehký a svěží filtr, 250g

Etiopie, Arbegona
Čisté a svěží espresso, 250g

Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g

Kolumbie, Argeny Rojas
Kapsle, 10ks
