Ochutnejte výjimečnou kávu z úpatí Mt. Kenya s tradicí a precizností
POPIS
Mugaya, založená v roce 1975, těží z kolektivní podpory družstva Mutira Farmers’ Co-operative Society a strategické polohy na úpatí hory Mt. Kenya, kde sopečné půdy a vysoká nadmořská výška vytvářejí ideální podmínky pro pěstování výjimečné kávy. Stanice obsluhuje přibližně 1 700 drobných farmářů, z nichž každý obhospodařuje kolem 0,1 hektaru půdy. Kávu pěstují spolu s plodinami jako kukuřice, fazole či brambory a mnozí také s čajem. Tento způsob smíšeného hospodaření zvyšuje odolnost domácností a chrání místní biodiverzitu. Po sklizni jsou třešně ihned dodány na stanici, kde se třídí, odslupkují a fermentují po dobu 24 hodin. Následuje promytí vodou z řeky Rwamuthambi a sušení na vyvýšených postelích.
Více než 90 % kávovníků tvoří tradiční odrůdy SL28 a SL34, doplněné o malé výsadby Batianu a Ruiru 11. Důsledná péče v každém kroku zpracování zajišťuje, že káva z Mugayi je čistá, jasná a výrazná. Naše cuppingy odhalily vrstevnatý a živý chuťový profil. Výrazný zástupce elegance a hloubky káv z oblasti Kirinyaga.
Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee
Etiopie, Negele Gorbitu
Vánoční speciál, 250g
Kolumbie, Dulce Misterio Geisha
Svěží a komplexní filtr, 200g
Guatemala, Los Suspiros
Sladký a elegantní filtr, 250g
Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g
Etiopie, Arbegona
Čisté a svěží espresso, 250g
Guatemala, Qawale
Vyvážené a elegantní espresso, 250g