MiaCrew: Superman Saša
15. 8. 2023
Chcete se dozvědět více o našem týmu a našich úžasných členech? Tento měsíc je na řadě Saša, který to s náma táhne již druhým rokem. Jestli někdo v Mia Coffee rozumí kávovarům, tak je to právě on. Pojďte si námi přečíst otázky a odpovědi.
1. Jak se jmenuješ a o co se primárně v Mia Coffee staráš?
Jmenuji se Alexander, ale všichni mi říkají Saša. Jsem členem servisního týmu a starám se o správný chod kávovarů, které dělají radost našim zákazníkům. Hodně času trávím v naší dílně, kde spolu s kluky dáváme život novým kávovarům, které repasujeme a stavíme. Zaučuji se také jako druhý pražič a vypomáhám v pražírně při kontrole kvality, výběru nových káv, nastavování receptů apod.
2. Co tě na práci nejvíce baví?
Káva a vše spojené s ní mě neskutečně baví. Také cestuji dost po republice, kde poznávám nové zákoutí a učím se stále novým věcem.
3. Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?
Moje pracovní dny se hodně liší. Můžu se například ve středu brzo ráno probudit, skočit do auta a dát si voňavé espresso v Táboře a pak si dopřát skvělou Etiopii v Praze. Nakonec se zastavím na zmrzlinu a kafe poblíž Mladé Boleslavi na Letadlu, kde kávovar zkontroluji a nastavím, aby byl výsledný produkt vždy dokonalý.
4. Jak ses dostal do světa kávy?
Před 14 lety jsem začal pracovat v servisním středisku jedné společnosti jako technik kávovarů všech různých značek. Tak začala moje cesta kávovým světem, který miluju a nyní v pokračuje i v Mia Coffee.
5. Espresso nebo filtr?
Mým krédem je začít dobrý den šálkem lahodného espressa. Miluji, když si u jeho přípravy dá barista záležet. Ale když mám chuť na filtr, tak si ho s velkou oblibou vychutnám. Nyní u mě vede na espressu káva z Kolumbie / Santa ana, která je chuťově dost zajímavá a na filtru Peru / Lucero Anayali.
6. Jaká je tvoje nejoblíbenější káva?
Mám rád etiopskou kávu, je totiž v šálku velmi snadno rozpoznatelná. Zároveň má plno skvělých ovocných tónů.
7. A co technologie? Se kterým kávovarem nejraději pracuješ?
Během své kariéry jsem poznal mnoho kávovarů od různých výrobců a mohu s jistotou říci, že to správné a chutné espresso určitě dostanete z kávovaru LaCimbali. Zároveň jsem nikdy nepracoval s více spolehlivými technologiemi jako je právě tato značka.
8. Kdyby sis mohl dát s kýmkoli na světě kávu, kdo by to byl?
Rád bych se ráno sešel nad šálkem espressa se současným prezidentem České republiky Petrem Pavlem např. na terase restaurace Mimino v Praze na Žižkově.
9. Co zrovna děláš a o co se zajímáš, když nejsi v práci?
Když mám volno, rád trávím čas s mojí manželkou a dcerou. Hodně cestujeme po Čechách i do zahraničí. Toto léto jsme si oblíbili jezero Berzdorfer see kousek od Liberce, kam se jezdíme koupat a nebo prozkoumávat okolí na kolech. Jsem ale také velký labužník a miluji grilování. :)
10. Máš nějakou vysněnou oblast, kde by sis chtěl dát kávu?
Kávu bych samozřejmě rád vyzkoušel a poznal blíže v místě, kde se pěstuje a zpracovává. Třeba někde na farmě v Kolumbii s naším partnerem Siruma a Falcon Coffee s výhledem na hory. To by bylo moc fajn.