POPIS
Stanice Kageyo v západní Rwandě, v kopcovité oblasti nedaleko jezera Kivu, byla založena v roce 2009 díky půjčce, kterou získalo místní družstvo malopěstitelů, aby si postavilo vlastní zpracovatelské centrum (CPU) a zpracovávalo kávu samostatně. První sezónu provozu měla stanice v roce 2010, kdy zpracovala 67 tun kávových třešní, a hned získala 2. místo v soutěži Cup of Excellence (COE) v Rwandě. Už o rok později si připsalo vítězství. Byl to obrovský úspěch, ale zároveň náročné období – nižší výnosy a tíha dluhů činily splácení půjčky velmi obtížné. V roce 2013 vstoupila do příběhu Rwanda Trading Company (RTC), která pomohla družstvu řešit problémy s produkcí, výnosy a marketingem směrem k mezinárodním odběratelům. V roce 2015 RTC stanici odkoupila, uhradila dluhy družstva třetím stranám, ale zároveň zachovala družstevní model – farmáři tak nepřišli o podíl ani rozhodovací práva. Od té doby se spolupráce neustále rozvíjí a káva z Kageyo si drží výjimečnou kvalitu i pověst.
Zrno je zpracováno promytou metodou, která podporuje čistotu šálku a zvýrazňuje jemné chuťové vrstvy. V Roční produkce této kávy je omezená – do světa se dostane jen přibližně 50 pytlů. Každý šálek je tak nejen poctivou prací místních farmářů, ale i výsledkem silného příběhu odhodlání a spolupráce.


Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee

Rwanda, Kageyo
Lehký a ovocný filtr, 250g

Nikaragua, San Antonio
Sladké a hedvábné espresso, 250g

Peru, Pedro Garcia
Čisté a vyvážené espresso, 250g

Peru, Paco
Sladký a hedvábný filtr, 250g

Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g
