Šťavnatá káva s jemnou citrónovou aciditou a sladkou karamelovou dochutí. Ideální na espresso, ale skvěle padne i na přípravu filtrované kávy. ?
O farmě San Lorenzo
Tato skupina producentů je součástí Cooperativa de Caficultores de Alto Occidente de Caldas, která byla založena v roce 1964. Komunita San Lorenzo sídlí v obci Rio Sucio v regionu Caldasu. Každý farmář má přibližně 0,5 ha půdy, na které má vysazeno kolem 2500 kávovníků. Během sklizně si rodiny vzájemně pomáhají se sběrem třešní a následným zpracováním. Domorodí obyvatelé věří v Pacha Mama, kde vidí zemi jako živou bytost. Je pro ně povinností chránit přírodní prostředí a mít co nejmenší dopad na pěstování kávy.
Zpracování kávy
Káva je zpracována promytou metodou, což znamená, že zrnka jsou vyloupány z dužiny, co nejdříve po sběru.
Po vyloupání kávu fermentují, v závislosti na počasí, po dobu 16 až 24 hodin. Káva se poté promyje a suší na terasách a na střechách domů 8 až 14 dní.
Informace
Druh: Arabika ( Colomba, Castillo, Caturra )
Farma: San Lorenzo (Rio Sucio )
Producent: Cooperativa de Caficultores de Alto Occidente de Caldas
Zpracování: Promyté
Nadmořská výška: 1600 - 2000 m.n.m.
Cuppingové skóre: 85