Vánoční edice kávy

Vánoční limitovaná edice ze Salvadoru z farmy San Carlos dos s chutí Kiwi, Ananasu a třešní se skvěle hodí na přípravu espressa ale i filtrované kávy. 

Farma San Carlos dos leží v nadmořské výšce 1100 - 1665 m.n.m. na hoře Cacahuatique. Farma vznikla v roce 1980, kdy v El Salvadoru proběhla agrární reforma, která darovala národní půdu lidem, kteří se zavázali tím, že na dané půdě budou pěstovat kávovníky. Na území velkém 672 ha žije 126 farmářů s rodinami, kteří společně pracují na farmě jako cooperativa San Carlos Dos. Zpracování kávy probíhá ve výšce 1400 m.n.m., což poskytuje ideální místo pro sušení kávy.

Tato káva je zpracována naturální macerací. Káva se nejprve vyselektuje a poté míří do sudů, kde je uzavřena 90 hodin. Poté se káva suší ve velmi tenkých vrstvách po dobu 2 dnů aby se snížila vlhkost z 60% na 25%. Po tomto procesu nastává čas finálního sušení po dobu 15 dnů na vlhkost 11%.