Kolumbie / Asobombo / 100% Arabika

Výběrová káva z naší pražírny, 250g

Tuto kávu vypěstovali drobní pěstitelé v Alto del Obispo v San Agustin v regionu Huila. Kávu pěstují farmáři v nadmořské výšce kolem 1 700 až 1 800 metrů nad mořem. Průměrná rozloha farem je asi 3 hektary.

Zemědělci, kteří produkují tuto šarži jsou součástí Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza, zkráceně Asombombo. Asobombo založil Luis Alfredo Diaz s cílem zlepšit přístup na trh a dosáhnout spravedlivých a udržitelných cen za svou kávu. Dnes mají její členové v Huile, Caquetá, Cauce a Nariño certifikát BIO a prodávají svou kávu se společností Asobombo, aby získali vyšší ceny za svou tvrdou práci.

Zemědělci ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na svých farmách. Třešně loupou na malých ručních rozvlákňovačích a fermentují je přibližně 30 až 34 hodin.  Po fermentaci se zrna omyjí v čisté vodě a uloží se k sušení, obvykle v parabolických sušárnách. Zrna často prohrabávají, aby zajistili rovnoměrné sušení. Káva se suší přibližně 17 až 20 dní.

Vyberte si variantu

Dostupnost produktu: Skladem
270 Kč s DPH
Ideální využití espresso
Chuťová charakteristika Citrusy - Černý rybíz - Karamel
Nadmořská výška 1720 - 1810 m.n.m.
Metoda zpracování Promytá
Acidita Střední
Země původu Kolumbie, San Augustin, Huila
Forma Zrnková káva

Kolumbie / Asobombo / 100% Arabika

Výběrová káva z naší pražírny, 250g

Proč nakupovat u nás?

Doprava zdarma

Při objednání zboží nad 1500 Kč je doprava na nás.

Kvalita a čerstvost

Pražíme pro vás každý týden, aby vaše káva byla vždy čerstvá.

Zákaznická podpora

S výběrem našich produktů vám velmi rádi poradíme.